marți, 2 septembrie 2014

City break in Praga - Day 2


Cea de-a doua zi petrecuta in Praga a fost una ploioasa. Din fericire, a fost una mocaneasca, asa ca nu ne-a incurcat prea tare. Si pentru ca nu prea iti venea sa stai in aer liber si sa te plimbi o zi intreaga, am bifat Palatul de pe lista obiectivelor turistice.





Citisem ca este interesant sa prinzi schimbul de garda (care ar fi avut loc la ora 12), dar nu am reusit sa ne mobilizam in timp util, asa ca am ajuns acolo cu o ora mai tarziu. Din fericire, am prins si atunci un mic “ritual”, chiar daca nu a fost cel cu “fanfare + ceremonie a steagului”, asa cum scrie pe site-ul oficial. Pe contul meu de instagram veti gasi o filmare cu acest moment.


Arata precum o papusa Ken in ambalaj, nu-i asa?!

Au urmat apoi 4 ore de vizitat si plimbat pe strdutele Cetatii, iar biletul a fost poate unul dintre cele mai ieftine din toata aceasta excursie, comparativ cu cate am avut de vazut. Exista mai multe circuite pentru care poti opta. Noi am l-am ales pe acesta:

Prague Castle – Circuit B
St. Vitus Cathedral, Old Royal Palace, St. George's Basilica, Golden Lane with Daliborka Tower

Pretul a fost de 250 de coroane = aprox. 40 lei









St. Vitus Cathedral este superba si impozanta! Eu ador constuctiile gotice, asa ca era imposibil sa nu ma impresioneze si aceasta catedrala. Mi-a mai placut mult si Golden Lane, o straduta plina cu case mici (majoritatea au o singura incapere). Unele sunt decorate ca pe vremuri si sunt mici muzee, iar altele au devenit magazine cu suveniruri. Recomandarea mea este sa va pastrati bani pentru aceste magazine, aici fiind unele dintre cele mai frumoase si originale suveniruri.





Tot aici este si un muzeu medieval cu armuri si instrumente de tortura. Puteti sa trageti si cu o arbaleta pentru doar 50 de coroane (aprox. 8 lei). Aveti 3 incercari pentru a obtine un punctaj cat mai mare, iar tinta (o hartie) va este oferita cadou, chiar daca nu ati nimerit-o :D

Spre apus am pornit la o plimbare pe strada Narodni, care era aproape de hotel, si am descoperit ca nu mai avem mult de mers pana la Dancing House, pe care imi doream neaparat sa o vad. Am mers pe jos si in vreo 15 minute am putut sa o vad in toata splendoarea ei. Faptul ca am vazut aceasta cladire pe inserat, cand era toata luminata, m-a facut sa-mi amintesc de Turnul Eiffel, pe care l-am vazut pentru prima data tot noaptea. Adevarul este ca aceste cladiri sunt mult mai spectaculoase pe timp de seara.







Cea de-a doua zi am incheiat-o la un restaurant de pe strada Narodni: Kavarna Slavia. Acesta a fost deschis inca din 1881, mancarea este foarte buna, iar preturile accesibile, asa ca vi-l recomand. Si vinul lor este foarte bun si ieftin. Eu am ales un pahar (250 ml) de Chardonnay, pentru care am platit doar 69 de coroane (10 lei). O portie de paste a fost aproximativ 25 de lei, iar un desert in jur de 10 lei.

Un local asemanator este si Café Louvre, de pe aceeasi strada, care a fost deschis inca din 1902. Pe site-urile acestor restaurante sunt afisate meniurile, asa ca va puteti face o idee despre preturile preparatelor.

Nu ratati ultima postare despre Petrin Hill si muzeul evreiesc. Intre timp, puteti sa citit cum mi-am petrecut prima zi in Praga.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu